Laut Biru: Buku Agama untuk Perempuan Muda dan Modern
Jumlah perempuan beragama Islam yang muda (antara 18 - 28 tahun) dan menerima pendidikan modern serta hidup sebagai wanita modern dalam dunia modern semakin hari semakin banyak. Pasaran ini adalah Laut Biru bagi buku-buku agama.
Mereka memerlukan buku-buku panduan beragama yang ditulis khusus untuk perempuan yang sibuk.
Banyak buku agama ditulis dengan cara, bahasa, dan format yang sesuai untuk orang-orang yang mempunyai banyak masa sahaja. Huraiannya panjang dan bertele-tele.
Buku "501 Persoalan Tentang Darah Wanita" ini adalah contoh buku fikah yang ditargetkan kepada perempuan-perempuan muda yang sibuk. Maklumat diberikan dengan ringkas dan tepat.
Cover buku ini dibuat supaya ia dapat dibaca di mana-mana sahaja, seperti di dalam LRT, kapal terbang, di lobi hotel dan lain-lain tempat awam, tanpa rasa segan silu. Itulah sebabnya cover buku ini demikian cantik, tidak kelihatan sebagai buku agama.
Buku-buku agama dapat dijual kepada perempuan muda dan modern. Bukan setakat buku-buku fiqh tentang biologi perempuan, perkahwinan dan kekeluargaan, tetapi judul-judul lain juga dapat dijual kepada mereka.
NOTA: Penulis Rohayati Bakri adalah seorang jurutera yang mempunyai pengetahuan luas dalam bidang agama. Beliau sudah menerbitkan 4 buah buku agama dengan PTS.
-------------------------------------------
Nota Kuliah:
Puan Ainon Mohd
Presiden,
Universiti Terbuka PTS
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Hakcipta Terpelihara Universiti Terbuka PTS 2006








Tahniah saya ucapkan kepada PTS kerana terus berjuang menyampaikan/berdakwah kepada bukan islam tentang keindahan islam. Penggunaan bahasa mudah ini telah membuatkan saya berminat untuk membaca buku-buku agama yang diterbitkan oleh PTS. Pada pandangan saya, penggunaan bahasa mudah akan memudahkan orang islam dan bukan islam memahami islam dalam bentuk yang sebenarnya. Teruskan berjuang memandaikan bangsa melalui agama.