Isnin Sifu di Pesta Buku
Dimaklumkan sepanjang hari ini saya di PWTC, jadi blog ini akan diupdate dengan laporan pesta malam nanti sahaja.
.
.
-------------------------------------------
Nota Kuliah:
Puan Ainon Mohd
Presiden,
Universiti Terbuka PTS
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
Hakcipta Terpelihara Universiti Terbuka PTS 2006

tak sabar membaca laporan demi laporan.
saya tumpang bangga atas kejayaan Puan dan anak2 buah serta para penulis yg bertungkus-lumus di tapak pesta.
selamat berjaya.
——-
Semalam, Ahad, ini dialog saya dengan Presiden Arief:
K: Mak’e wes mari? (Emaknya dah sembuh?)
A: Orong. Baring dalam bilik (Belum)
K: Iso teko ngene ke? (Boleh datang sini ke?)
A: Tak dapat rasanya, jaga budak-budak. Ayah saya pun belum balik.
Memang betul laporan yang Mbakyu terima. Nampak gayanya, tahun ini dimenangi oleh PTS One. Kita tunggu terus kerana Milenia, Pro, Islamika, Fortuna sedang mengejar.
Semalam (Ahad) berkesempatan ke tapak pesta buku. Tinjauan rambang, pada tahun ini pesta buku tidak semeriah tahun lepas. Pengunjung tidak begitu ramai (sekitar jam 12.30 th)
Namun Booth PTS tidak pernah lengang. Seronok tenguk staf PTS memakai apron, macam orang dapur, terutama sekali En. Faris. Imej sebegini memang jarang dilakukan. Kebanyakannya lebih berbangga dengan baju korporat dan west masing-masing.
Namun identiti PTS yang tersendiri patut diberi pujian. Rugi rasanya tidak dapat lihat Puan Sifu pakai apron!
Gaya memakai apron ini hanya dilakukan oleh kedai buku yang besar-besar sahaja. Macam Kinokuniya
Unik dan menarik perhatian. Sebab menggunakan lateral thinking. Itu belum tengok pari-pari pakai apron
Puan Ainon
Semoga puan sudah sihat dan ceria.
Gembira rasanya bila dengar gerai PTS menjadi tumpuan orang ramai sehingga ada buku-buku yang kehabisan stok.
Idea memakai apron sebenarnya adalah dari Pesta Buku Bangkok
Post a comment